Once upon a memory...

Wat is Once upon a memory ?

 

Een verzameling van glaskunst werken geïnspireerd door herinneringen. Gevisualiseerd in kleuren en gedetailleerde lijnen en beschreven in een gedicht en een verhaal.

 

Elk kunststuk brengt je naar een moment in de tijd waar ik iets belangrijks heb geleerd in het leven. Dit doe ik met kleuren, lijnen, een gedicht en door het delen van deze persoonlijke herinnering. 

 

De technieken waarmee ik het glas bewerk is fusen, graveren en schilderen. Al de glaswerken zijn intuïtief gecreëerd. 

 

 


..Remember to be brave

Een gefusde, gegraveerde en beschilderde glaskunstwerk, geïnspireerd door een herinnering om moedig te zijn.

"Once upon a memory.."

 ..remember to be brave

A memory stored in my heart

gradient with colour and life

lighting up all these emotions

as firework inside

- Esther Femmigje -

 

"Ik herinner me lang geleden dat ik een nummer had geschreven voor iemand van wie ik toentertijd hield. Ik besloot het op een podium te gaan zingen en spelen. Eenmaal op het podium zat ik daar achter een grote piano met trillende handen en een beverige stem. Een groot publiek tegenover mij die stilletjes zat te luisteren, met ergens in het publiek degene voor wie het lied bedoeld was. Tijdens het middenstuk kreeg ik een black out, ik vergat alle lyrics en alle noten. En wist ook nog het woord shit door de microfoon te roepen.  En daar zat ik dan, op mijn pianostoeltje angstig naar de toetsen te kijken. Het werd stil in mij en in het duister kwam een gezicht naar boven en de muziek en de lyrics kwamen weer terug en ik begon weer te spelen en te zingen."

 

Soms is het herinneren waar je het voor doet het moment aangebroken om dapper te zijn om er voor te gaan. Voor mij was het op dat moment het liedje en voor jou is het misschien een bericht dat je met iemand wil delen, een toets die je wil behalen of om eindelijk eens 'nee' te kunnen zeggen, het kunnen zoveel dingen zijn. Blijf dicht bij jezelf en weet dat je moedig bent.