Pelgrimstocht : Camino glaskunstobject

Begin september 2011 ben ik terug gekomen van de pelgrimstocht vanaf Jean pied de port naar Santiago, een bijzondere en inspirerende tocht van waaruit ik een bijzonder glas kunstwerk heb ontworpen. De reis heeft op mij een diepe indruk gemaakt. Ik ben met vragen vertrokken en met antwoorden thuis gekomen, en dit kunstwerk is een uiting daarvan. Met drie wensen in mijn hart liep ik tocht: inspiratie, sterkere geest en vrede in mijn hart. En als ik zou slagen wist ik dat alles mogelijk was in het leven.  Ik voel , ik sta sterk in het leven en geniet nu van elke dag. Je leert om nog meer te genieten van kleine dingen, om door te zetten, al zijn alle lichten gedoofd. Er is niks mooiers dan de liefde voor het leven door middel van het vakgebied uit te dragen. En te laten zien dat met doorzettingsvermogen en het volgen van je eigen weg je een bijzonder leven tegemoet gaat met oneindige mogelijkheden en groei.

 

 

Naast de camino glaskunst object heb ik een collectie ontworpen geïnspireerd op deze bijzondere reis. Je kunt hier meer over terug vinden bij "Collecties: I wish "

Het Camino glaskunstwerk

 

De schaal bestaat uit een gebrandschilderde wirwar van lijnen met daarin schelpen. Deze staan voor de problemen waarmee je de reis begint, je zit vast en kan geen kant op. En hoe verder je op reis gaat hoe meer je hart weer open gaat, en alles een plekje krijgt en jij je weer vrij kan voelen. Het oog staat voor de verrijking van de ziel. Het is een gebrandschilderd oog met aan de uiteinde een tackfusing techniek waarbij glas met enkele lagen op elkaar werd gefuseerd. Het oog staat los van de schaal, je kunt het oog verplaatsen naar waar jij staat in het leven. Ben jij die knopen of ben je vrij? Ook op de schaal is in de wirwar van lijnen een gebrandschilderd gedicht te vinden dat gaat over de wijsheid van het loslaten en vrij zijn in het leven, het gedicht is in het Engels. Mijn bedoeling voor dit kunstwerk is om mensen te inspireren en bewuster maken van hunzelf.